Fettfrysning med CoolSculpting ELITE

Välkommen till N.VY där vi utför fettfrysning med CoolSculpting ELITE. CoolSculpting är en säker och väldokumenterad behandlingsmetod för att permanent minska oönskat fett på kroppen utan kirurgi.

Fettfrysning med permanent resultat

Som enda klinik i Sverige erbjuder N.VY fettfrysning med CoolSculpting ELITE, den senaste generationen av CoolSculpting system. ELITE kortar behandlingstiden och ger bättre resultat än de tidigare versionerna genom större applikatorer och jämnare och mer effektiv kyla. Läs mer om CoolSculpting ELITE här.

Våra CoolSculptingkliniker finns i både Malmö & Stockholm.

Nordens mest erfarna coolsculptingbehandlare

Clinic N.VY har Nordens mest erfarna Coolsculptingbehandlare på klinikerna i Malmö & Stockholm. Då behandlingsresultatet är relaterat till terapeutens erfarenhet och kunskap så är detta en trygghet för dig som kund.

Coolsculpting i media

Café testar den omtalade behandlingen Coolsculpting, läs deras reportage här. 

Läs om Åse Falkman Fredriksons CoolSculpting behandling hos oss här.

Fettreducering - Reducering av fettceller

Varje individ har från vuxen ålder ett fast antal fettceller som endast kan reduceras permanent genom CoolSculpting, eller vid ett kirurgiskt ingrepp (t ex fettsugning).

Våra fettdepåer förändras över tid, med ålder, livsstilsförändringar, graviditet och vid hormonella förändringar. Vid viktminskning blir fettcellerna mindre, men antalet fettceller förblir detsamma.

Efter behandling med CoolSculpting genom fettfrysning reducerar vi antalet fettceller på det behandlade området permanent. Effektiv fettreducering med kyla utan kirurgiska ingrepp.

Behandlingsområden och resultat av fettfrysning

Kvinnas mage före och efter en behandling med Coolsculpting

I genomsnitt försvinner 25-30% av de behandlade fettcellerna efter 1 behandling med CoolSculpting. Resultatet är permanent.

Med CoolSculpting ELITE ser du normalt resultat redan ca 4 veckor efter behandlingen. Det slutgiltiga resultatet upplever du efter 3-4 månader.

Vad är fettfrysning med CoolSculpting?

Fettfrysning med CoolSculpting är en metod för att minska oönskade fettdepåer på kroppen permanent utan kirurgi. Genom att tillsätta kontrollerad kyla kan energi extraheras från fettcellen, vilket resulterar i dess död eftersom fettceller är extremt känsliga för kyla.

Under en CoolSculpting-behandling kyls fettcellerna under huden ned till en temperatur på 11-13 minusgrader C.

Med kylan vid fettfrysning skapar vi en kontrollerad skada på fettcellerna, vilket leder till en naturlig process där cellerna dör (apoptos). I samband med detta skapas en inflammation i det behandlade området och kroppens immunförsvar går in och städar bort de skadade fettcellerna som sedan transporteras ut från kroppen den naturliga vägen. Detta är inget främmande för kroppen då denna process konstant pågår i vårt immunförsvar.

Läs mer om den nya tekniken CoolSculpting ELITE här.

Fettfrysning med CoolSculpting behandlar fettet som ligger mellan huden och musklerna, det fettet man kan nypa tag i. Det djupa fettet som omger t ex tarmarna når man endast genom kost och motion.

Fettceller innan Coolsculpting.
Vi är många som har fettansamlingar som envist sitter kvar, trots diet och träning.
Fettceller vid Coolsculpting Stockholm.
CoolSculpting®-tekniken går ut på att kyla ned och eliminera just dessa fettceller.
Celldöd vid fettfrysning
Under veckorna efter behandlingen bearbetar kroppen fettet naturligt och eliminerar cellerna.
Fettceller efter Coolsculpting.
De behandlade fettcellerna är borta för alltid.

CoolSculpting kan behandla:

Dubbelhaka

Dubbelhaka behandlas effektivt med fettfrysning med CoolSculpting. Normalt gör vi 2 behandlingar med 2 applikationer vid vardera tillfälle. 

Mage och kärlekshandtag

Fettfrysning med CoolSculpting av mage och kärlekshandtag eller love handles är en av våra mest populära behandlingar med mycket fina resultat. 

Utsida och insida lår

Att minska fett på utsida och insida lår kan vara väldigt svårt men fettfrysning med CoolSculpting ELITE är ett mycket effektivt sätt att minska på dessa irriterande och envisa fettdepåer.

Bh-fett och armar

Var kroppen väljer att lagra fett är genetiskt och med fettfrysning med CoolSculpting ELITE kan vi vara väldigt specifika i vilka områden vi ska behandla. BH-fett och armar är normalt svåra områden att nå på egen hand men med CoolSculpting ELITE kan vi nå mycket fina resultat.

Bröst på män

Även män kan få stora fettansamlingar på brösten. Detta kan effektivt minskas permanent med fettfrysning med CoolSculpting ELITE.

Konsultation och behandlingsplan

Konsultation mellan terapeut och kund innan behandlingen är mycket viktig. Vid konsultationen går vi tillsammans igenom dina förväntningar, förhoppningar och förutsättningar vilket avgör om du är en lämplig kandidat för fettfrysning med CoolSculpting. Du får också svara på en hälsodeklaration och ställa alla dina frågor inför en eventuell behandling.

Vi kommer också dokumentera nuläget genom foto och vikt. Detta gör vi för att kunna utvärdera ditt resultat efter behandlingen på ett objektivt sätt.

Vi behandlar inte om du är gravid, har Raynauds sjukdom eller paroxysmal cold hemoglubinuria, har diabetes, har bråck i området, har en pacemaker, är kraftigt överviktig eller har nedsatt leverfunktion.

Säkerhet

CoolSculpting är den enda Cryolipolysis tekniken på marknaden som har FDA-godkännande.

*FDA – Food and Drug Administration är ett statligt organ i USA som ansvarar för säkerhet och effektivitet för bl.a medicinsk utrustning. Det är den tyngsta säkerhetsklassificeringen man kan uppnå inom estetisk medicin och långt mer rigorös än t ex CE-märkning inom EU.

Fram till idag är över 8 miljoner behandlingar utförda world wide.

CoolSculpting äger också patentet på den unika freeze-detect teknologin som är unikt för just CoolSculpting. Tekniken innebär att under behandlingens gång mäter munstycket samtidig temperaturen på vävnaden som behandlas. Detta för att säkerställa att temperaturen blir så pass låg i området så att fettcellerna faktiskt tar permanent skada, men främst för att den även känner av om omkringliggande vävnad skulle indikera på att den ej tolererar kylan. Skulle det inträffa så startar ett säkerhetssystem (Anti-Freeze Detect System) och maskinen stänger automatiskt av kylan. CoolSculpting kan därav ej orsaka skada på hudstrukturen.

FAQ Coolsculpting

CoolSculpting är en behandling som tar bort oönskade fettdepåer permanent med hjälp av kyla.

Området som ska behandlas fryses ned med hjälp av vakuum och kyla vilket reducerar fettlagrets tjocklek. Fettcellerna dör vid -11ºC och transporteras sedan ut ur kroppen den naturliga vägen.

När fettcellerna på den del av kroppen som behandlats dör startar en naturlig process i kroppen vilket resulterar i en synbar och mätbar reducering av fett.

CoolSculpting och fettfrysning är samma sak men det finns flera olika varumärken som tillverkar utrustning för fettfrysning och alla är inte lika väldokumenterade som CoolSculpting. CoolSculpting är orginalet och den enda metod som är FDA-godkänd.

CoolSculpting är en väldokumenterad, säker och effektiv behandling för att skulptera kroppen och bli av med oönskat fett utan kirurgi.

Coolsculpting passar för att behandla envisa fettdepåer på delar av kroppen som mage, lår, armar och midja.

Resultatet av en fettfrysning med CoolSculpting är permanent. Fettcellerna på de områden på kroppen som behandlats försvinner och kommer inte tillbaka. Däremot kan dina resterande fett celler öka i volym vilket innebär att du fortfarande kan öka i både volym och vikt efter CoolSculpting om du inte håller en balanserad hållning till kost och motion.

Fettfrysning med CoolSculpting är inte farligt. Det är en säker och väldokumenterad behandlingsmetod. Idag har mer än 10 miljoner behandlingar utförts med CoolSculpting.

Den vanligaste biverkningen efter CoolSculpting är tillfälligt känselbortfall i det behandlade området. Normal känsel återkommer ca 2 veckor efter behandlingen.

Ja, coolsculpting är en icke-kirurgisk behandling som inte kräver någon återhämtningstid, så du kan återgå till dina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

De vanligaste biverkningarna är svullnad och ömhet de första 5 dagarna efter behandlingen. Området kan kännas bedövat med nedsatt känsel under ca 14 dagar efter behandlingen. I extremt sällsynta fall 1 på 30.000, kan kroppen reagera med ökat fettbildning efter fettfrysning. Som patient är du försäkrad ifall detta skulle inträffa och resultatet kommer då åtgärdas kirurgiskt.

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp för att avlägsna fett från kroppen som kräver narkos. Efter en fettsugning behöver man använda kompressionsplagg och man är normalt mycket öm och blå under 2-3 veckor. Fettfrysning med CoolSculpting är inte ett kirurgiskt ingrepp och du kan gå tillbaka till dina dagliga aktiviteter direkt efter behandling. Båda behandlingarna ger ett permanent resultat.

Efter en behandling med CoolSculpting kan du börja se synbar skillnad och resultat efter ca fyra – sex veckor. Förbättringen fortsätter upp till ca tre – fyra månader efter behandlingen. På ditt återbesök 12 veckor efter behandlingen tar vi dina “efter-bilder” och jämför med hur området såg ut innan behandlingen.

Om du går upp i vikt efter behandlingen kan de återstående fettcellerna i kroppen öka i storlek, men de behandlade fettcellerna förblir borta för gott.

Kostnaden för en behandling med CoolSculpting beror på hur stort område som ska behandlas och hur många munstycken som behövs. Varje munstycke kostar ca 5.000kr. När många munstycken används så rabatteras priset och blir lägre per munstycke.

CoolSculpting ELITE är den nya generationen av CooSculpting. CoolSculpting ELITE är uppdaterad på en mängd områden, bl a är munstyckena större och mer anatomiskt utformade. Dessutom är kylsystemet mer effektivt vilket gör att hela den behandlade volymen får en mer effektiv frysning. Totalt så ger CoolSculpting ELITE både bättre och snabbare resultat än gamla CoolSculpting.

Clinic N.VY är coolsculpting specialist I Stockholm och Nordens mest erfarna klinik.

  • Både fettfrysning med CoolSculpting Elite och fettsugning syftar till att ta bort oönskat fett, men de skiljer sig åt på flera viktiga sätt. Här är några anledningar till varför du kan välja CoolSculpting framför fettsugning: CoolSculpting är en icke-invasiv behandling som inte kräver snitt, bedövning eller operation. Fettsugning, å andra sidan, är ett kirurgiskt ingrepp som involverar anestesi, snitt och användning av en kanyl för att fysiskt ta bort fett.
  • CoolSculpting innebär vanligtvis liten eller ingen “downtime”. Du kan vanligtvis återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen. Fettsugning kräver ofta flera dagar till veckors återhämtningstid, under vilken du kan behöva begränsa fysisk aktivitet och bära kompressionsplagg.
  • CoolSculpting anses allmänt säkert med låg risk för komplikationer. Fettsugning är också säker men det medför en högre risk för potentiella kirurgiska komplikationer.
  • CoolSculpting innebär mycket lite obehag och tolereras i allmänhet väl. Fettsugning kan vara mer smärtsamt och postoperativa obehag kan pågå i flera dagar.

HEJ!

Välkommen till Clinic N.VY Stockholm som tidigare var Narva Derma Center. Vi har gjort några förändringar i både miljö och utbud och hoppas att du som Narva Derma-kund ska känna dig bekväm med att följa med i denna förändring. Du finner utbudet under fliken priser här på hemsidan och boka gör du genom att klicka på bokningsknappen för Stockholm. Hela mars firar vi vår nyöppning med 20% rabatt på ALLA behandlingar.

Varmt välkommen till N.VY!

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?